Last Updated:

Marilyn Monroe Birthday Quiz: Guess These Lesser-known Facts About The Iconic Star

Marilyn Monroe is one of the famous American artists who was a pop culture icon. Test yourself with the Marilyn Monroe quiz and see how well do you know her.

Marilyn Monroe quiz

IMAGE: A STILL FROM THE MISFITS TRAILER


Marilyn Monroe was among the prolific American actors and singers known for her stellar performances in movies and television shows. She began her career as a model and featured in several advertisements and magazines. Soon, she began receiving movie roles in some of the iconic movies. Marilyn Monroe soon became one of Hollywood’s bankable artists. On the occasion of Marilyn Monroe’s birthday, see how well do you know her by taking up her quiz. 

Marilyn Monroe Quiz

1. What was Marlyn Monroe’s birth name? 

a. Norma Jean Mortenson

b. Anna Miller

c. Mariylm Rae

d. Norta Bay
 

2. She appeared on the cover page for the first issue of this iconic magazine. Name the magazine.

a. Cosmopolitan

b. Vogue

c. Playboy

d. GQ

3. What was the name of Marilyn Monroe’s mother, who would require frequent hospitalisation?

a. Martha Miller

b. Dorothy Mia

c. Georgia Monroe

d. Gladys Pearl Baker

 

4. Marilyn married her first husband so that she would not have to go back to her orphanage. Whom did she marry?

a. Jack Dougherty

b. Sam Shepherds

c. Arthur Miller

d. Tennessee Williams

 

5. In 1962, Marilyn Monroe sang the song, “Happy Birthday to You Mr. President”. Who was that President?

a. Gerald Ford

b. Richard Nixon

c. Dwight Eisenhower

d. John Kennedy

 

6. What was the name of the character she essayed in "The Seven Year Itch"?

a. Tracy

b. Her character didn’t have a name

c. Sophia

d. Marilyn

 

7. Marilyn Monroe worked with the popular English-American actor Cary Grant in which movie?

a. Monkey Business

b. Bus Stop

c. The Misfits

d. Love nest

 

8. In which year did Marilyn Monroe die?

a. 1968

b. 1962

c. 1965

d. 1970

9. Which movie showcased her famous scene of standing and enjoying the breeze as it blew up her white dress?

a. Bus Stop

b. The Seven Years Itch

c. River of No Return

d. Gentlemen Prefer Blondes

 

10.  What was the name of Marilyn’s husband who was a baseball player?

a. Lou Gehrig

b. Tom Willams 

c. George Geller

d. Joe DiMaggio

 

11. Her last movie appearance was in The Misfits that was co-written by her husband at that time. Name him.

a. Arthur Miller

b. Tennessee Williams

c. Jack Dougherty

d. Sam Shepherds
 

Answers-

1-a

2-c

3-d

4-a

5-d

6-b

7-a

8-b

9-b

10-d

11-a

 

IMAGE: A STILL FROM THE MISFITS TRAILER

Get the latest entertainment news from India & around the world. Now follow your favourite television celebs and telly updates. Republic World is your one-stop destination for trending Bollywood news. Tune in today to stay updated with all the latest news and headlines from the world of entertainment.

First Published: