Last Updated:

Finland PM Trolled For Wearing Low-cut Blazer, Netizens Slam 'sexist' Attack In Style

Attack on Sanna Marin for wearing a low-cut blazer has been turned upside down with thousands of men and women sharing their images in similar blazers.

Finland PM

The attack of ‘sexist trolls’ on Finland Prime minister Sanna Marin for wearing a low-cut blazer has been turned upside down with thousands of men and women sharing their images in similar blazers. From #ImWithSanna on Instagram to #supportSanna on Twitter, several people have silenced the trolls that attempted to target the Finnish PM over her cover photoshoot. The 34-year-old leader of the country had featured in a fashing magazine Trendi and for the cover photo shoot, she wore a black blazer that had a plunging neckline. However, this didn’t sit right with some internet users who started calling Marin’s images “inappropriate” for someone of her position.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ylpeänä esittelemme: lokakuun Trendin kannessa loistaa mieletön @sannamarin 💪🖤⠀ ⠀ Pääministeri Sanna Marinilla on eturivin paikka esimerkkinä, esikuvana, asioiden muuttajana ja vaikuttajana. Työ on paineistettua, mutta hyvät unenlahjat ja rautaiset hermot auttavat. Mutta Marin tunnustaa myös, että uupumuksen tunteet saattavat tulla myöhemmin:⠀ ⠀ ”On selvää, että nämä vuodet jättävät jälkensä. Tämä ei ole tavallista työtä eikä tavanomaista elämää vaan raskasta monellakin tavalla. Voi olla, että paine ja uupumus kertyvät ja tulevat myöhemmin. Tilanteissa on ollut pakko laittaa tunteet sivuun, mutta kyllähän ne kasautuvat.” ⠀ ⠀ Lue kiinnostava haastattelu kokonaisuudessaan tänään lehtihyllyille saapuneesta Trendistä! Antoisia lukuhetkiä! 💎 ⠀ ⠀ Kuva: @jonaslundqvist⠀ Tyyli: @suvipout

A post shared by Trendi & Lily (@trendimag) on

Read - US And Russia To Meet In Helsinki, Finland For Upcoming Nuclear Arms Talks

Read - India, Finland Discuss Collaboration In Emerging Technologies For Clean Energy Production

Marin’s fans start a positive, uplifting trend

From commenters saying that the image “eroded” her credibility to others questioning if she is a model, hundreds of people began bashing the Finnish PM for the shoot. This negative response triggered a positive, uplifting trend involving people across the nation posting images with a similar neckline of coats, blazers, dresses, jackets among others. Marin’s fans managed to silence the trolls along with encouraging body positivity and glamour. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Osa suomalaisista setämiehistä on vihaisia tällä kertaa siitä, että pääministeri pukeutui heidän mielestään sopimattomasti Trendilehden kuviin. Pukeutuminen ei määrittele sitä, kuinka älykkäitä, osaavia, vaikutusvaltaisia tai hyviä ihmisiä olemme. Meillä on vielä paljon tekemistä tasa-arvon ja suvaitsevaisen yhteiskunnan suhteen. Parempi tulevaisuus vaatii balanssia sukupuolten ja eri taustoista olevien ihmisten välillä. Omassa elämässäni suurin osa työkavereistani on ollut naisia. Upeita, älykkäitä naisia, jotka ovat tehneet hartiavoimin töitä opetusalalla lasten puolesta ja liikunta-alalla ihmisten hyvinvoinnin puolesta. Kiitos! Olen oppinut teiltä paljon. Tämä kuva on ehdottomasti myös kannanotto teidän puolestanne! Hyväksytään toisemme ja kuunnellaan toisiamme. Meillä on hallitus ja pääministeri, jotka ovat tehneet äärimmäisen särmää duunia kovan kriisin keskellä. Minun mielestäni se, että näet pääministerin rintakehästä muutaman neliösentin ei vähennä lainkaan hänen arvovaltaansa.

A post shared by Mikko | Juoksuvalmentaja (@juoksunaattori) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Viikonloppuna pääministerimme joutui arvostelun kohteeksi minkäs muun kuin pukeutumisensa takia. Käsittämätöntä, että vielä vuonna 2020 pitää muistutella, että naisten uskottavuutta ei mitata kaula-aukon syvyydellä. Tietynlainen pukeutuminen tai naistenlehdissä esiintyminen ei tee kenestäkään pätevää tai epäpätevää. Ei tyhmempää tai fiksumpaa. Sanna Marinia on myös kritisoitu siitä, eikö hänellä ole tärkeämpääkin tekemistä kuin poseerata naistenlehdissä. Mielestäni on vain hyvä, että politiikasta ja yhteiskunnallisista aiheista puhutaan muuallakin kuin A-studiossa. Politiikka kuuluu kaikille ja koskee meitä kaikkia ja on hyvä jos nämä aiheet tuodaan ihmisiä lähelle. Naistenlehtiä tykätään morkata myös sijoittamispiireissä. ”Nyt on kupla lähellä kun naistenlehdissäkin puhutaan sijoittamisesta.” Pyh, sanon minä! Niin sijoittaminen kuin politiikka ovat ihan tavallisia asioita ja niistä kuuluu puhua arkipäiväisesti ihan kaikkialla. Se ei ole keneltäkään pois! #imwithsanna

A post shared by Jasmin Hamid (@hamidjasmin) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mun pätevyys, koulutus ja osaaminen ei katoa vaikka näet rintakehäni. #ImWithSanna @trendimag ✨ Suomi on maa missä nainen voi saavuttaa Pääministerin viran ja olla samalla naisellinen. Haluan omalta osaltani näyttää, että tuen maailmaa jossa naisten arvo ei riipu vaatteiden määrästä - se mitä nainen pukee päälleen on hänen oma asiansa. Me voimme itse tarkastella miten reagoimme kun näemme ihmisen joka pukeutuu eri tavalla kuin me itse. 🤔 Jos reaktio on "pukeutunut kuin nunna" tai "kauheen huorahtava mekko" ... niin ota kiinni ajatuksestasi ja muistuta itseäsi että '𝒆𝒓𝒊𝒍𝒂𝒊𝒔𝒖𝒖𝒔 𝒆𝒊 𝒐𝒍𝒆 𝒖𝒉𝒌𝒂 𝒗𝒂𝒂𝒏 𝒓𝒊𝒌𝒌𝒂𝒖𝒔' - eikä kukaan ansaitse tulla halveksituksi sen takia minkälainen kangas hänellä on päällä. #imwithsannamarin #vaatteet #kannanotto #mykalevala #myvala #sannamarin #trendimag #suomalainen #finnishgirl #feminismi #feminism #feministi #feminist #finnishprimeminister #sannamarin #suomenpääministeri #naisvihanäkyväksi #tasaarvo

A post shared by Smart Girl Code (@smartgirlcode) on

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Oisko tässä ajassa ja maailmassa jo aika heräillä. #imwithsanna #sannamarin @trendimag

A post shared by @ mirkalaukka on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Suomalaiset setämiehet ja jopa jotkut naiset ovat suuttuneet, kun pääministerimme on pukeutunut Trendissä heidän mielestään sopimattomasti. Pukeutumisen ei pitäisi määritellä sitä, miten meihin suhtaudutaan, miten osaavia, aikaansaavia, hyviä tai älykkäitä me olemme. Valtaapitäviin naisiin (ja naisiin ylipäätänsä) kohdistuu liikaa vääränlaisia odotuksia. Tarvitsemme rohkeita esikuvia, jotka haastavat vallitsevia normeja ja uskaltavat toimia esimerkkeinä erilaisten roolimallien osalta. Tasa-arvo vaatii monenlaisia uudistuksia myös meidän yhteiskunnassa, jossa edelleenkin rakenteellista epätasa-arvoa näkyy. Siksi näistä asioista on TÄRKEÄÄ❗️❗️ puhua ja tuoda esille epäkohtia. Ja siksi meitsikin jätti rintsikat pukematta ja sonnustautui #imwithsanna hengessä pelkkään jakkuun. Tee sinäkin sama ja näytä, että maailma ei ole vielä valmis ✨ #imwithsannamarin #trendi #diversity #equality

A post shared by Tanja Piha (@tanjapiha) on

Read - 'Promising Method': Finland's Helsinki Airport Deploys Sniffer Dogs To Detect Coronavirus

Finnish PM leaves EU for COVID-19 test

Meanwhile, Marin on October 16 said that she had left the European Union (EU) summit happening in Belgium “as a precautionary measure” and was flying back home to undergo a COVID-19 test. The move came just a day after  European Commission President Ursula von der Leyen left the summit venue in Brussels just shortly after it began because one of her close aides had tested positive for the novel coronavirus. The Finnish PM had attended a meeting earlier this week at the Finnish parliament together with a lawmaker Tom Packalen who had later tested [postive for the disease and showed mild symptoms. 

Marin wrote on Twitter, “I left the European Council meeting as a precautionary measure and asked the Swedish Prime Minister Stefan Löfven to represent the Finnish end of the meeting time.”

Read - Finland Deploys Virus Sniffing Dogs At Helsinki Airport

 

 

Get the latest entertainment news from India & around the world. Now follow your favourite television celebs and telly updates. Republic World is your one-stop destination for trending Bollywood news. Tune in today to stay updated with all the latest news and headlines from the world of entertainment.

First Published: