GK Questions March 9th, 2020: National And International Quiz Questions

Education

Here is the list as on March 8th, 2020 gk questions that candidates can refer while preparing for their exams. For gk today read more to know all the details.

Written By Akanksha Ghotkar | Mumbai | Updated On:
gk questions

The world is teeming with people who generate news, and updates about the most important events in the world. Having this kind of General Knowledge and being up-to-date with Current Affairs can also help a person in competitive exams. The following quiz questions are based on India and the world's General Knowledge. Candidates can attempt the quiz today for their exams. Below are the daily current affairs 2020 quiz questions that will help the candidates appearing the competitive exams like UPSC, MPSC, Railways and other government jobs. 

Also Read: Current Affairs 2020, 6th March: National And International Questions

Here are the questions:

1.      Zomato buys UberEats India in the ------------- deal.

  • $739 million
  • $161 million
  • $206 million
  • $849 million

Answer- $206 million

Uber sold its food delivery business in India ‘UberEats’ to food-tech giant Zomato for $206 million.

Also Read: GK Questions March 5th, 2020: National And International Quiz Questions

2.      Google has announced its plans to open India's second Cloud Region in ----------.

  • Chennai
  • Hyderabad
  • Delhi
  • Kolkata

Answer- Delhi

3.      Which of the following state observed the Chapchar Kut festival----------?

  • Gujarat
  • Telangana
  • Kerala
  • Mizoram

Answer-  Mizoram

The festival is celebrated from past 500-600 years.

4.      Which of the following place has been named as the new summer capital of Uttarkhand?

  • Almora
  • Gairsain
  • Joshimath
  • Karnaprayag

Answer- Gairsain

Uttarakhand Chief Minister Trivendra Singh Rawat named Gairsain as the new summer capital of the state.

5.      After the merger of 10 public sector banks (PSB) into 4 PSB’s Allahabad Bank will be merged with ---------.

  • Oriental Bank of Commerce.
  • Indian Bank
  • Corporation bank
  • Union Bank of India

Answer- Indian Bank

Oriental Bank of Commerce and United Bank of India into Punjab National Bank, Andhara Bank and Corporation bank into Union Bank of India, Syndicate Bank into Canara Bank and Allahabad Bank into Indian Bank.

Also Read: GK Questions March 4, 2020: National And International Quiz Questions

6.  SEBI has launched a mobile application for the convenience of investors to lodge grievances named as --------.

  • ATAL
  • SAFE
  • CISC
  • SCORES

Answer- SCORES

It will make it easier for investors to lodge their grievances with SEBI, as they can now access SCORES at their convenience of a smartphone.

7.      Recently, NS Vishwanathan quit three months ahead of his retirement. He was serving as the -------.

  • Foreign Secretary
  • Deputy Governor of RBI
  • Vice-Chairman of NITI Aayog
  • Chief Justice of Delhi High Court

Answer- Deputy Governor of RBI

8.      Recently, Javier Perez de Cuellar passed away. He served as the -----------.

  • Managing Director of the International Monetary Fund
  • United Nations Secretary-General
  • President of Canada
  • President of European Central Bank

Answer- United Nations Secretary-General

9.      Which of the following Public Sector undertaking will acquire Jaypee Infratech through an insolvency process?

  • NBCC Limited
  • National Aluminum COmapnay Limited
  • NTPC Limited
  • Steel Authority of India

9.Answer-NBCC Limited

Also Read: Current Affairs 2020, March 4: National And International Questions

First Published:
By 2030, 40% Indians will not have access to drinking water
SAVE WATER NOW
PEOPLE HAVE PLEDGED SO FAR
DO NOT MISS